Lekovite gljive – ČAROLIJA LEKOVITIH PEČURAKA 🍄

Plaši li vas pomisao na lekovite pečurke?

Duboko udahnite i ostanite sa nama.
Da, reći ćemo vam da stavite pečurke u svoju kafu (između ostalog).
Ali kunemo se da za ovo postoji dobar razlog.

Lekovite pečurke se koriste u istočnoj medicini hiljadama godina, a u poslednje vreme su postale još popularnije. Predviđene su da se uzimaju u prahu ( gotovo nikada ne treba da se jedu sirove ili cele). Ove gljive možete pronaći u različitim oblicima, uključujući ultra-trendi losanđeleski lattes. Ipak, koji je jedan od najlakših načina da vas gljive ‘poprave’ ? Jednostavno dodajte kašičicu pečuraka ( ili par kapi tinkture *) u ono što vam je na raspolaganju.

Bilo da je to vaš jutarnji smoothie, prženo povrće ili šolja kafe.
Spisak zdravstvenih prednosti koje pružaju lekovite pečurke je dugačak. Razmislite samo: stimulišu rad mozga, balansiraju hormone, moćan su antioksidans.
Ali svaka gljiva je jedinstvena i pruža svoje posebne zdravstvene prednosti.

Imajte na umu da ove pečurke nisu lek za sve. U stvari, studije pečuraka su još uvek nove za zapadnu medicinu. Čvrsti dokazi o dobrobitima za ljude zahtevaju mnogo više istraživanja. Zato razmišljajte o njima više kao o pomoćnicima vašeg imunog sistema ili kao o mini-vakcinama protiv stresa, upale i raka. Ako želite da se uskladite sa snagom pečuraka, hajde da upoznamo prvih top šest gljiva i šta ih čini toliko moćnim.

1.  POMERITE SVOJE GRANICE SA REIŠIJEM

lekovite gljive
lekovite gljive

Zamislite reiši kao prirodni Ksanaks. Ova favorizovana gljiva je jedna od najpopularnijih lekovitih gljiva, i to sa dobrim razlogom. Reiši je možda u stanju da učini sve ovo: da pomaže u gubljenju težine (kao što se vidi u studiji na miševima), da drži imuni sistem pod kontrolom, i čak može žestoko da se bori protiv ćelija raka.

Ono što ovu pečurku čini jedinstvenom, međutim, su njena umirujuća svojstva. Sve zahvaljujući jedinjenju triterpena, kojeg reiši ima poprilično. Ovo jedinjenje za podizanje raspoloženja može da ublaži anksioznost, depresiju i da učvrsti bolji san. Ali pozitivan efekat triterpena na nervni sistem se tu ne zaustavlja. Reiši može da pomogne u lečenju i izoštravanju fokusa.

Reiši može da pomogne kod:
– sna
– anksioznosti

– depresije
– fokusa

Probajte: Uzmite kašiku reiši praha ( ili par kapi tinkture *) da napravite vruću, lekovitu šolju čaja ili to dodajte u svoje omiljene čokoladne deserte. Zaista, ljudi se kunu u ovu kombinaciju.

2. PROBAJTE LAVLJU GRIVU ZA JAČANJE MOZGA – Lekovite gljive

Imate baš veliki problem sa jasnoćom u razmišljanju? Probajte lavlju grivu za prirodnu mentalnu bistrinu. Ova pernata pečurka “pom-pom” prepuna je antioksidansa i jača imuni sistem kao i većina lekovitih pečuraka. Ali lavlja griva je posebna zbog činjenice da podstiče proizvodnju bioproteinskog faktora nervnog rasta (NFG) i mijelina (izolacije oko nervnih vlakana).

I NFG i mijelin imaju apsolutno ključnu ulogu za zdravlje mozga. Njihova neravnoteža može doprineti neurološkim bolestima kao što su Alchajmerova bolest i multipla skleroza. To čini lavlju grivu ozbiljnom hranom za mozak! Takođe se pokazalo da ova čudesna pečurka poboljšava učenje u maloj studiji na ljudima, pamćenje kod miševa , povećava koncentraciju i ublažava anksioznost i razdražljivost.

Lavlja griva može pomoći kod:

  • – učenja
  • – memorije
  • – koncentracije

Probajte: Dodajte kašiku praha( ili kapi tinkture *) lavlje grive u svoju šolju kafe da bi dobili šolju punu antioksidansa, energije i mentalne jasnoće.

Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *