Ćuranov rep – Jedinjenja za jačanje imuniteta

Ćuranov rep – Pored antioksidanata, gljive ćuranovog repa sadrže polisaharopeptid. To je vrsta polisaharida ili ugljenih hidrata sa moćnim svojstvima za jačanje imuniteta. Sadrže najmanje dve vrste polisaharopeptida: krestin i polisaharidni peptid. Oba ova jedinjenja doprinose funkcionisanju imunog sistema aktiviranjem imunih ćelija i suzbijanjem upale. Za maksimalnu podršku, gljiva ćuranovog repa može se kombinovati sa multivitaminima za jačanje imuniteta.

 

Dobro za creva – Ćuranov rep

Polisaharopeptid u gljivama ćuranovog repa takođe može doprineti zdravlju creva. Ova jedinjenja su pokazala u studijama da povećavaju korisne bakterije u crevima. To dovodi do smanjenja drugih problematičnijih bakterija kao što je E. coli. Prednosti za zdravlje mogu dovesti do boljeg varenja, poboljšanja funkcije imunog sistema i opšteg zdravlja i vitalnosti.

Trametes versicolor – Ćuranov rep
Ćuranov rep

 

Povećanje nivoa energije

Pečurke iz ćurećeg repa mogu biti u stanju da se bore protiv umora i povećaju energiju. Posebno kod sportista. Iz tog razloga, uzimanje ovih pečuraka takođe može poboljšati atletske performanse.

 

Anti-inflamatorne karakteristike

Antioksidansi u gljivama ćuranovog repa imaju antiinflamatorna svojstva. Ta svojstva mogu smanjiti hroničnu upalu i pomoći u lečenju inflamatornih bolesti.Ove pečurke takođe mogu biti korisne u lečenju HPV-a.

Moguće koristi za srce

Ova gljiva sadrži beta-glukane.To je vrsta rastvorljivih vlakana koja mogu smanjiti rizik od srčanih oboljenja sprečavanjem apsorpcije holesterola.

Svojstva protiv raka

Studije pokazuju da koristi za jačanje imuniteta od ćurećeg repa mogu biti posebno korisne za one sa određenim vrstama raka. To uključuje rak dojke i rak debelog creva. Polisaharidni peptid, na primer, može usporiti rast raka debelog creva. I drugi polisaharopeptidi u gljivama ćurećeg repa, uključujući Coriolus versicolor glukan, pokazalo se da smanjuju veličinu tumora u nekoliko studija. Iz tog razloga, gljiva ćurećeg repa se često koristi u tandemu sa tretmanima raka, kao što su hemoterapija i zračenje.

 

 

Nema komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published.